Long Life Group Co., LTD

Nyheter

Främjande effekt av NMN på stamceller
Släpp tid: 2024-04-24 09:30:45  träffar: 1

stemceller är celler som har förmågan att själv-reny och differentiera till flera celltyper. De har potentiella terapeutiska och regenerativa medicinska applikationer. Stamceller kan dela snabbt och ersättae Funktionerna hos senatiska somatiska celler för att upprätthålla kroppensnormala funktion.


förhållandet mellan NMN och stamceller ligger i det faktum att vissa studier har visat att NMN kan främja spridning och differentiering av stamceller. Genom att öka NAD -nivåerna kan NMN förbättra aktiviteten hos stamceller och därmed främja deras själv+enewal och differentieringsförmåga.-


what är stamceller


what är stamceller

n-


stem -celler är celler som har förmågan att själv

reny och differentiera till flera celltyper. De är primitiva, odifferentierade celler som kan differentiera till olika typer av celler i kroppen, såsomnervceller, hjärtceller, muskelceller etc. av cellförnyelse är annorlunda, och vissa celler (som tarmvillusceller) överlever endast i 2

3 dagar, medan benceller överlever i cirka 10 år. När dessa celler dör måste stamceller dela uppnya celler för att ersätta dessa platser och utföra cellens ursprungliga funktioner. Det huvudsakliga syftet med att bevaranavelsträngsblod är att extrahera hematopoietiska stamceller frånnavelsträngsblod för att användas för behandling av leukemi, blodsystemsjukdomar och andra maligna tumörer, vilket lämnar en garanti för liv och hälsa.\-


second spelar betydelsen av stamceller


stemceller en Viktig roll i cellbyte

101; ment, vävnadsreparation och regenerering, anti -Naging, immunreglering och sjukdomsbehandling. Det har förmågan att själv

reny, multinriktad differentiering och original. Cellen kommer snabbt att delas upp i två stamceller, varav en kommer att ockupera positionen för den ursprungliga stamcellen och utföra den ursprungliga funktionen, medan den andra stamcellen snabbt kommer attrun
för att ändra sin form och funktion för att ersätta den apoptotiska cellen till utföra sin ursprungliga funktion. Det kan sägas att stamceller är grunden för att våra kroppar fungerar korrekt. Fältet för stamceller är också relativt brett:


1. Regenerativ medicin: Stamceller kan differentiera till olika celltyper, så de används allmänt i regenerativ medicin. Till exempel kan stamceller användas för att reparera eller ersätta skadade vävnader och organ som hjärta, lever, ben,nervsystem etc.

&#--2. Sjukdomsbehandling: Stamceller kan användas för att behandla vissa svåra eller obotliga sjukdomar. Till exempel kan stamcellstransplantation användas för att behandla blodsystemsjukdomar såsom leukemi och lymfom. Stamcellterapi kan också användas för att behandla diabetes, parkinson-39; s sjukdom, ryggmärgsskada och andra tillstånd.


3. Läkemedelsutveckling: Stamceller kan användas för screening och utvärdering av läkemedelsutveckling för att förbättra effektiviteten ochnoggrannheten i läkemedelsutvecklingen. Genom att använda stamcellsmodeller är det möjligt att simulera sjukdomens början och utveckling och därmed påskynda upptäckten och utvecklingen avnya läkemedel.""


3. Nmn- och stamceller

med ökningen av åldern kommer också stamcellernas förmåga att dela upp, och de reaktiva syrearterna som produceras av stamceller under uppdelningen kommer att division Processen kommer att leda till åldrande av stamceller ochnedgången av funktion. NMN kan spela följande roller för att tillhandahålla vitaliteten hos stamceller:


1. Nmn kan återställa vitaliteten hos stamceller&#


esearchers vid East China University of Science and Technology har funnit att NMN kan hjälpa till att upprätthålla den funktionella livslängden för stamceller i en petri skål, därigenom förbättrar effektiviteten hos stamcellterapi.



2. Nmn förbättrar stamcellmigrationen


because stamceller behövs för att hitta det skadade vävnadsstället för behandlingen att fungera, forskarna testade effekten av NMN på stamcellmigrering . I resultaten av studien visades det att NMN ökade migration av stamcellen med tre gånger. Dessa resultat tyder på att NMN kan förbättra hemmageleffekten av stamceller för användning i stamcellterapi.



3. NMN har förmågan att motstå oxidation och förlänga livslängden för stamceller


a 2023 -studie publicerad i antioxidanter fann att ett ämne som kallas NMN främjar stamcellstillväxt, minskarnivåerna av reaktiva syrearter (ROS) och förhindrar att stamceller kommer in i ett åldrande tillstånd (ett dysfunktionellt proinflammatoriskt tillstånd).



general korsning

stem -celler är celler med stark förmåga att dela och differentiera, vilket snabbt kan ersätta positionen för senescent celler i kroppen och upprätthålla kroppensnormala fysiologiska aktiviteter. Stamceller har också gjort betydande bidrag till behandlingen av sjukdomar.

mn kan försena åldrandet av stamceller genom att eliminera antalet reaktiva syrearter under stamcelldelning . Dessutom kan NMN förbättra migrationsförmågan hos stamceller, förbättra stamcellernas homingeffekt och användas i stamcellterapi.

Tidigare: Hur lång tid tar det innan NMN f...

Nästa: Japan: NMN motstår immuncellens ...